Barion Pixel

Levendulaszörp

A feleségem receptje alapján készül el minden évben a Kálnoki Levendulás levendulaszörpje, amelyből minden korty a nyár melegét, a levendulamező illatát idézi.

Fogyasztható úgy, mint bármelyik szörp, de megbolondíthatjuk vele a citromos limonádénkat is a forró nyári napokon. Sőt! Akár egy pohár hűvös rozé, vagy rozéfröccs, illetve könnyű koktél is feldobható vele, felejthetetlen élmény lesz az elfogyasztása! Érdemes először csak kis adagot felhígítani, hiszen mindenkinek más ízintenzitás a kellemes.

1800 Ft

Elfogyott

Tippünk: ha a vendégeidet kínálod meg a levendulaszörppel, hasonló módon tedd. Bízd rájuk, mennyit töltenek a poharukba, ne keverd be előre az egész üveget! Ez a mi kedvencünk! Nyáron nem hiányzik az alkohol, de egy koktél jól esik. Ezt a nap bármely szakában fogyaszthatjuk.

Levendulás hölgy (alkoholmentes változat)

  • Jég
  • 3 rész grapefruitlé
  • 2 rész buborékos víz
  • ¾ rész levendulaszörp
  • ¼ rész grenadine (gránátalma) szirup
  • 1 kis szál friss bazsalikom
  • 1 szál friss levendula

A shaker-t megtöltjük jéggel, beleöntjük a grapefruit lét, a levendulaszörpöt és a grenadint, majd alaposan összerázzuk. Szűrőn át kitöltjük a koktélospohárba, melybe néhány jégkockát raktunk, majd felöntjük a szénsavas vízzel, majd a bazsalikom és levendula ágacskákkal díszítjük. Kísérletezz kedvedre! Mostanában nagyon népszerű az otthoni bonbon és pralinékészítés, főleg az ünnepek idején kedves ajándék egy csomag „homemade” édesség. Ha még emlékezetesebbé szeretnéd tenni az alkotásod, akkor egy kis levendulaszörppel bolondítsd meg a finomságokat. A Kálnoki Levendulás levendulaszörpje gasztroajándéknak sem utolsó! Lepd meg vele szeretteidet vagy épp saját magad! Vidd haza és emlékezz ránk!

További információk

Kiszerelés

500 ml

Miért pont minket válassz?

Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz...

„Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz. Kísérletezéssel, sikerekkel és bukásokkal töltött órákat vásárolsz. A frusztráció és színtiszta öröm napjait, heteit vagy épp hónapjait vásárolod meg. Nem csak egy tárgyat, hanem a szív egy részét, a lélek egy darabját, egy pillanatot egy ember életéből. De legfőképpen időt vásárolsz a termelő számára, hogy azt tehesse, amit szenvedélyesen szeret.”

Tamás

Bio / vegyszermentes

Gazdaságunkban nagy figyelmet fordítunk az általunk termelt gyümölcsökre, zöldségekre. A levendula esetében bio ültetvényről beszélhetünk, míg a többi élelmiszert is vegyszermentesen próbáljuk előállítani.

Egyedi termékek

Egyedi terméket kapsz, hiszen kis manufaktúránkban készül minden egyes termékünk.

Lehetőséget adsz

Vásárlásoddal lehetőséged adsz nekünk, hogy folytassuk a munkánkat, fejlődjünk és életben tartsuk a kis gazdaságunkat.

Vásárlóink mondták rólunk

Kedves Tamás! Átvettem a csomagot. Több ajándékot kaptam, mint amennyit vásároltam! 😆Nagyon szépen köszönöm! A manó nagyon cuki, a kekszek nagyon finomak!! Levendula ízük van. 😁Fantasztikus! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid a szavatosságuk, és nem tudtam ajándékba venni, de majd máskor… Ééééés….a lényeg!!! Felbontottuk a saját szörpünket, naná, hogy nem tudtuk megállni a fiúkkal 😄 Azt kaptam, amit szerettem volna, amire vágytam!! A tihanyi hatalmas csalódás után különösen nagy a kontraszt. Nagyon finom a szörp!! Levendula ízű, és már az illata is az. 😁Igen, viccelődöm rajta. Bocsánat érte, de magam is nehezen hittem, hogy létezik ilyen. Valahogy mégis volt bizalmam megrendelni, pedig a legközelebbi szeretteimnek adom ajándékba, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. 🙂 Nagyon örülök, hogy összeterelt minket az élet, bizonyára a többi termékük is ilyen fantasztikus. Egész biztos, hogy fogok máskor is vásárolni, addig is terjesztem a jó hírét az ismerőseim között. A fb-ra egyelőre nem tehetem fel, mert nem szeretném a meglepetést lelőni. Mondtam a 20 éves fiaimnak, no, látjátok, ez a különbség, amikor egy kistermelőtől vásárolunk, vagy egy nagyüzemtől.

error: