Barion Pixel

Levendulás fűszersó

„Úgy szeretlek, mint a sót!” – mondta az egyszeri királylány az apjának a magyar népmesében. Az öreg király először ezt nem értette és elűzte gyermekét. De, amikor elvetődött a szomszéd király udvarába – aki megmentette, majd feleségül vette a szépséget, és ismerte a történetet is –, ott minden ételt sótlanul főztek meg neki. Mikor pedig kikérte magának, a vendéglátója rámutatott, hogy só nélkül nem lehet élni, így utólag igazat adott lányának.

Ez a történet inspirált minket, mikor egy kis csavarral megalkottuk Kálnoki Levendulás fűszersónkat, ami nemcsak finom, de csodaszép is.

1500 Ft

Megvadítja a vadat és a zöldséget

Aki már evett vadhúst – legyen szó őzről, szarvasról vagy épp vaddisznóról -, az tudja, hogy sokkal intenzívebb az íze, mint a háziasított jószágokénak. Éppen ez az, amiért a levendulás fűszersó tökéletesen illik hozzájuk, hiszen lágyítja, finomítja, és még jobban gazdagítja az intenzív ízvilágot. Mediterrán salátákhoz is tökéletes választás, ha egy kicsit megbolondítanánk a tányért. A visszafogottabb, kevésbé karakteres húsokhoz – például a baromfi – picit túl erőteljes lehet az aromája, ezért légy óvatos a használatával! Sőt, azt javasoljuk, hogy először csak egy apró falaton picike mennyiségben próbáld ki a levendulás főszersót, hiszen mint minden új ízt vagy aromát, ezt is meg kell szokni!

Egy üvegcsényi felékszerezi a konyhát is

Nemcsak ízében különleges a Kálnoki Levendulás fűszersója, de látványra is csodás, hiszen a Himalája hegységből származó sókristályok rózsaszín-vöröses árnyalatával remekül harmonizál a levendula lila színe. Az üvegcse tetején található fűszerőrlő fejjel pedig tökéletes finomságúra őrölhetjük a fogások ízesítéséhez.

További információk

Kiszerelés

100 g

Miért pont minket válassz?

Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz...

„Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz. Kísérletezéssel, sikerekkel és bukásokkal töltött órákat vásárolsz. A frusztráció és színtiszta öröm napjait, heteit vagy épp hónapjait vásárolod meg. Nem csak egy tárgyat, hanem a szív egy részét, a lélek egy darabját, egy pillanatot egy ember életéből. De legfőképpen időt vásárolsz a termelő számára, hogy azt tehesse, amit szenvedélyesen szeret.”

Tamás

Bio / vegyszermentes

Gazdaságunkban nagy figyelmet fordítunk az általunk termelt gyümölcsökre, zöldségekre. A levendula esetében bio ültetvényről beszélhetünk, míg a többi élelmiszert is vegyszermentesen próbáljuk előállítani.

Egyedi termékek

Egyedi terméket kapsz, hiszen kis manufaktúránkban készül minden egyes termékünk.

Lehetőséget adsz

Vásárlásoddal lehetőséged adsz nekünk, hogy folytassuk a munkánkat, fejlődjünk és életben tartsuk a kis gazdaságunkat.

Vásárlóink mondták rólunk

Kedves Tamás! Átvettem a csomagot. Több ajándékot kaptam, mint amennyit vásároltam! 😆Nagyon szépen köszönöm! A manó nagyon cuki, a kekszek nagyon finomak!! Levendula ízük van. 😁Fantasztikus! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid a szavatosságuk, és nem tudtam ajándékba venni, de majd máskor… Ééééés….a lényeg!!! Felbontottuk a saját szörpünket, naná, hogy nem tudtuk megállni a fiúkkal 😄 Azt kaptam, amit szerettem volna, amire vágytam!! A tihanyi hatalmas csalódás után különösen nagy a kontraszt. Nagyon finom a szörp!! Levendula ízű, és már az illata is az. 😁Igen, viccelődöm rajta. Bocsánat érte, de magam is nehezen hittem, hogy létezik ilyen. Valahogy mégis volt bizalmam megrendelni, pedig a legközelebbi szeretteimnek adom ajándékba, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. 🙂 Nagyon örülök, hogy összeterelt minket az élet, bizonyára a többi termékük is ilyen fantasztikus. Egész biztos, hogy fogok máskor is vásárolni, addig is terjesztem a jó hírét az ismerőseim között. A fb-ra egyelőre nem tehetem fel, mert nem szeretném a meglepetést lelőni. Mondtam a 20 éves fiaimnak, no, látjátok, ez a különbség, amikor egy kistermelőtől vásárolunk, vagy egy nagyüzemtől.

error: