Barion Pixel

Levendulaolaj

Amikor forró gőzzel leforrázzuk a Kálnoki Levendulás levendulamezőjének frissen leszüretelt virágzatát, kinyerjük belőle az értékes, aromás, kékes árnyalatú, gyógyszertári minőségű illóolajat, melynek gyógyhatását már régóta ismerik az emberek.

1600 Ft

Jó a testnek, jó a léleknek

Szorongás ellen, a stressz oldására vagy épp alvászavarra elég kevés levendulaolajat párologtatni a szobában, vagy belecsepegtetni egy kádnyi forró fürdővízbe és néhány percen belül már enyhülnek a tünetek. Sőt, nemcsak az idegeket, de a fáradtságtól feszült izmokat is ellazítja, ha a vízbe tejjel vagy mézzel együtt kevered bele. (Vigyázat, ha túl sok illóolajat használsz, az nem megnyugtat, hanem felpörget majd, szóval csak óvatosan!)

A bőrápolásban is remek segítséget nyújt a levendula illóolaj, hiszen ránctalanít, nyugtatja a bőrt és gyulladásgátló, illetve hegesítő hatásával felgyorsítja az apróbb sérülések gyógyulását. A fejbőr faggyútermelését is csökkenti, így a zsíros haj ápolására is ideális választás. Ha pedig hosszabb hajra vágysz, elég rendszeresen tiszta illóolajat masszíroznod a fejbőrödbe.

Betegség esetén is hatékony fegyver a levendula illóolaj. A magas láz esetén alkalmazott hűtőfürdőbe elég néhány csepp belőle és még gyorsabban lemegy a beteg testhőmérséklete.

Távol tartja a hívatlan vendégeket

Nyáron, mikor minden ablak nyitva éjjel is, gyakori vendégek a szúnyogok és egyéb rovarok, Hogy ezeket távol tudd tartani – és ezáltal nyugodtan alhass -, érdemes némi illóolajat az ablakpárkányon tartani egy kis edényfélében, ez elveszi a betolakodók kedvét a látogatástól. Ha pedig mégis összecsipkednek téged vagy a családod tagjait a vérszívók, a csípés helyére kenve felgyorsítja a gyógyulást és csökkenti a viszketést is.

További információk

Kiszerelés

10 ml

Miért pont minket válassz?

Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz...

„Amikor egy kistermelőtől vásárolsz, nem csupán egy terméket vásárolsz. Kísérletezéssel, sikerekkel és bukásokkal töltött órákat vásárolsz. A frusztráció és színtiszta öröm napjait, heteit vagy épp hónapjait vásárolod meg. Nem csak egy tárgyat, hanem a szív egy részét, a lélek egy darabját, egy pillanatot egy ember életéből. De legfőképpen időt vásárolsz a termelő számára, hogy azt tehesse, amit szenvedélyesen szeret.”

Tamás

Bio / vegyszermentes

Gazdaságunkban nagy figyelmet fordítunk az általunk termelt gyümölcsökre, zöldségekre. A levendula esetében bio ültetvényről beszélhetünk, míg a többi élelmiszert is vegyszermentesen próbáljuk előállítani.

Egyedi termékek

Egyedi terméket kapsz, hiszen kis manufaktúránkban készül minden egyes termékünk.

Lehetőséget adsz

Vásárlásoddal lehetőséged adsz nekünk, hogy folytassuk a munkánkat, fejlődjünk és életben tartsuk a kis gazdaságunkat.

Vásárlóink mondták rólunk

Kedves Tamás! Átvettem a csomagot. Több ajándékot kaptam, mint amennyit vásároltam! 😆Nagyon szépen köszönöm! A manó nagyon cuki, a kekszek nagyon finomak!! Levendula ízük van. 😁Fantasztikus! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rövid a szavatosságuk, és nem tudtam ajándékba venni, de majd máskor… Ééééés….a lényeg!!! Felbontottuk a saját szörpünket, naná, hogy nem tudtuk megállni a fiúkkal 😄 Azt kaptam, amit szerettem volna, amire vágytam!! A tihanyi hatalmas csalódás után különösen nagy a kontraszt. Nagyon finom a szörp!! Levendula ízű, és már az illata is az. 😁Igen, viccelődöm rajta. Bocsánat érte, de magam is nehezen hittem, hogy létezik ilyen. Valahogy mégis volt bizalmam megrendelni, pedig a legközelebbi szeretteimnek adom ajándékba, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. 🙂 Nagyon örülök, hogy összeterelt minket az élet, bizonyára a többi termékük is ilyen fantasztikus. Egész biztos, hogy fogok máskor is vásárolni, addig is terjesztem a jó hírét az ismerőseim között. A fb-ra egyelőre nem tehetem fel, mert nem szeretném a meglepetést lelőni. Mondtam a 20 éves fiaimnak, no, látjátok, ez a különbség, amikor egy kistermelőtől vásárolunk, vagy egy nagyüzemtől.

error: