Barion Pixel

Szedd Magad Levendula Hétvége

Az idei nyáron immáron 7. alkalommal köszönthetjük kis falunkban azokat az érdeklődő családokat, baráti társaságokat, nyugdíjas csoportokat, akik a Hegyi család birtokára a VII. Szedd Magad Levendula Hétvégére érkeznek.

}

Mikor?

2024. június 22-től

Hol?

9231 Máriakálnok, Szél utca
(Glóbusz/Víztorony mögött),
a Hegyi család birtokán

Honnan jött az ötlet, hogyan is alakult ki ez az Szedd Magad Levendula Hétvége?

2016-ban telepítettünk, közel 1,5 hektáron levendulatöveket. Két évre volt szükség ahhoz, hogy a tövek megerősödjenek és, hogy bennünk is megérjen a gondolat, miszerint ha látogatókat engedünk a birtokunkra, akkor akár egy remek közösségi eseményt is szervezhetünk a levendula szüreteléséből.

Így tehát 2018-ban nyitottuk meg kapuinkat a nagyközönség előtt, és azóta is minden évben igyekszünk bővíteni az élmények és lehetőségek tárházát a hozzánk ellátogatók számára. Egyre többen érkeznek az ország távolabbi pontjairól is, akár szervezett kirándulásként buszokkal, hogy egy egész délelőttöt, vagy egy egész délutánt is hasznosan tölthetnek el nálunk.

Arra törekszünk, hogy minden korosztály élményekkel telve távozhasson a birtokról, ezért a gyerekeknek játszótérrel, játékos kincskereséssel, kézműves foglalkozásokkal, a szüleiknek és nagyszüleiknek pedig minőségi kézműves termékek vásárával, és természetesen a levendula szedés, szüret különleges élményével készülünk. Akik időközben megéheznek, vagy megszomjaznak, azoknak sem kell aggódniuk, mert minőségi kézműves finomságokat és hűsítő limonádékat is találhatnak a Szigetközből érkező árusok standjainál.

Videó a tavalyi eseményről

Idén mire számíthatnak a látogatók, lesz-e valami újítás?

Az elmúlt évek tapasztalatainak és a látogatók visszajelzéseinek köszönhetően igyekszünk évente bővíteni, színesíteni a programjainkat. Az idei év egyik újítása, az új levendulabetakarítógépünk bemutatása, melyet pályázati támogatással sikerült megvásárolnunk. A másik tervünk, hogy lehetőséget biztosítsunk az érdeklődők számára a méhek életével, szokásaival való megismerkedésre. Idén először, élőzenét is szeretnénk becsempészni a programjaink közé.

Nemrégiben néhány termékünket díjazták is.

A Szedd Magad Levendula Hétvége keretén belül lesz a Magyar Ízek Versenyének díjátadója is, mely versenyen hazai kistermelők termékeit díjazza egy neves gasztronómiai szakértőkből álló zsűri. Nagyon boldoggá tett minket az elismerés, hogy a levendulaszörpünk ezüst, a levendulazselénk és a Chilindula pedig bronz minősítést kapott.

Galéria

Itt láthatsz néhány képet a tavalyi Szedd Magad Levendula Hétvégéről.

Mikor lesz idén a Szedd Magad Levendula Hétvége?

2023. június 17-én kerül megrendezésre a Szedd Magad Levendula Hétvége, ahová nagy szeretettel várjuk a gyerekes családokat, a nagyszülőket unokáik társaságában, a szerelmes párokat, baráti társaságokat, nyugdíjas klubokat és mindenkit, aki szeretne néhány órát levendula illatú szabad levegőn eltölteni úgy, hogy közben csupa izgalmas, érdekes élmény, esemény veszi körül. Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolati adatok

(70) 549 7035

info@kalnokilevendulas.hu

9231 Máriakálnok, Szél utca

Téged is vár a Kálnoki Levendulás

2021 © Készítette: MagicView | Minden jog fenntartva! | ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat

error: